Stress & burn-out

avondlezing

 

Stress & burn-out

Dinsdag 17 maart 2020 in Antwerpen (BluePoint Berchem)

Donderdag 19 maart 2020 in Gent (CommunicatieCampus R4)

19u30 – 22u30

 

Dr Bert Lefevre

Deze avondlezing heeft als doel om concrete en praktische antwoorden te bieden aan volgende vragen:

  • Welke analyses inzetten bij mensen waarvan vermoed wordt dat ze een burn-out gaan krijgen? Delen van ervaringen met de verschillende analyses.
  • Hoe mensen laten inzien dat ze op een burn out afstevenen.
  • Wat is de meerwaarde van een multi-disciplinaire aanpak bij burn-out: plan van aanpak, medicatie, suppletie.
  • Lessen uit de praktijk: wat zeker wel en niet te doen in de therapie bij burn-out patiënten.

Bert Lefevre studeerde af als huisarts aan de RUG in 1988 waarna hij nog een jaar vrij assistentschap algemene inwendige geneeskunde deed. Een paar jaar nadat hij als huisarts had gewerkt, voelde hij stilaan een onvrede groeien over het geneeskundige model waarmee hij toen werkte. Resultaten bleven uit of waren onvoldoende. Hij ging op zoek en begon zijn opleiding klassieke homeopathie in 1993. Dat ging aanvankelijk goed, maar na een poos merkte hij dat de resultaten nog steeds niet waren wat hij beoogde.
Enkele ingrijpende gebeurtenissen in zijn privéleven brachten hem op het pad van de Functional Medicine. Hij werd daar meteen erg door geboeid omdat Functional Medicine de primaire oorzaak van ziekte behandelt, in plaats van enkel de stroomafwaartse effecten oftewel de symptomen. Hij behoort tot de pioniers van Functional Medicine in Vlaanderen.