ALFA VITAMINE D3

Vitamine D3 van Alfa

Voor een betere immuniteit, sterkere botten en spieren.

Vitamine D is één van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. Dat gebeurt in de huid dankzij het zonlicht. Bij te weinig zon of tijdens de wintermaanden, als de zon niet krachtig genoeg is, hebben veel mensen een vitamine D-supplement nodig.

Vitamine D3 is de beste door het lichaam opneembare vorm en 5 tot 10 keer doeltreffender dan vitamine D2.

Alfa Vitamine D3 is van natuurlijke oorsprong en bevat olijfolie om de opneembaarheid van vitamine D3 in het lichaam nog te vergroten.

VOOR EEN BETERE IMMUNITEIT, STERKERE BOTTEN EN SPIEREN

WAAROM KIEZEN VOOR ALFA VITAMINE D3?

Vitamine D3 draagt ​​bij tot:

• het behoud van de normale spierfunctie

• het behoud van normale botten

•het behoud van normale tanden

• een normaal calciumgehalte in het bloed en een normale opname / gebruik van calcium en fosfor in ons lichaam

• een normale werking van het immuunsysteem

Vitamine D helpt het risico op vallen als gevolg van houdingsinstabiliteit en spierzwakte te verminderen. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder.
Vitamine D draagt ​​bij tot de normale werking van het immuunsysteem bij kinderen en is nodig voor normale botgroei en ontwikkeling bij kinderen.

WAT MAAKT ALFA VITAMINE D3 ZO UNIEK?

• Alfa Vitamine D3 is afkomstig van een natuurlijke bron. In voeding komt vitamine D voor in de vormen D2 en D3. Echter, enkel D3 (cholecalciferol) is de biologisch actieve vorm van vitamine D en is 5 tot 10 keer actiever dan D2.
• Alfa Vitamine D3 bevat olijfolie om de opneembaarheid van vitamine D3 in het lichaam nog te vergroten.

Vrij van allergenen (gluten houdende granen, soja, melk, ei, vis, schaaldieren, selder, mosterd, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine, weekdieren en aardnoten).

VOORZORGSMAATREGELEN:

 

• Wanneer je langer dan 3 maanden vitamine D inneemt samen met een calciumsupplement is het raadzaam je calciumgehalte in je bloed te laten controleren.
• Een aantal medicijnen verlaagt je vitamine D status. Hierdoor kan je vitamine D behoefte 2 tot 3 keer hoger zijn. Dit zijn medicijnen uit de groep anti-epileptica, corticosteroïden en steroïdhormonen. Laat in dit geval jaarlijks het vitamine D gehalte in je bloed meten.
• Suppletie van natuurlijke vitamine D in combinatie met synthetische vitamine D analogen (bvb calipotriol) kan de kans op hypercalcemie verhogen.

SYNERGIËN:
Samen met Alfa Magnesium voor het behoud van de botmassa.

Vraag ernaar bij uw apotheker

Alfa Vitamine D3 120 softgels – CNK NR: 3885-308
Download de productsheet

AANBEVOLEN GEBRUIK

AANBEVOLEN GEBRUIK

1 softgel per dag, in te nemen bij een maaltijd.

 

Het dagelijks innemen van vitamine D geeft betere resultaten dan 1 keer per week 1 inname.

TIP 1

TIP 1

Samen met Alfa Magnesium voor het behoud van de botmassa.

TIP 2

TIP 2

Vitamine D3 omzetten naar de actieve vitamine D in het bloed heeft magnesium nodig. Wanneer u merkt dat uw vitamine D gehalte in het bloed na inname van vitamine D niet stijgt, kan dit te wijten zijn aan een magnesium tekort. Suppleer daarom verspreid over de dag met 2 à 3 capsules Alfa Magnesium.

LIFESTYLE

WAT KAN JE ZELF DOEN

1. Voeding: voedingsmiddelen rijk aan vitamine D3 zijn levertraan en vette vissoorten, colostrum of moedermelk, volle zuivel en eieren.

 

2. Onder invloed van het zonlicht wordt in de huid, op basis van cholesterol, vitamine D gemaakt. Een huid die ingesmeerd is met een zonnebeschermingsfactor maakt geen vitamine D aan. Tijdens de maanden mei en oktober, maak door 15 min in de zon te zijn met een onbedekte huid voldoende vitamine D aan. In de winter is het zonlicht onvoldoende krachtig.

 

3. Drink voldoende water. Water is het transportmiddel bij uitstek om al jouw bouwstoffen of nutricijnen doorheen heel je lichaam te transporteren. Drink 1,5 l water verspreid over de dag.

 

4. Vaak is er ten gevolge van de luchtvervuiling in grote steden te weinig daglicht om voldoende vitamine D aan te maken, zelfs tijdens de zomer. Achter glas maak je ook geen vitamine D aan.

 

5. Daar vitamine D een vet oplosbare vitamine is, wordt dit nutricijn best opgenomen samen met een maaltijd die plantaardige oliën bevat zoals noten, boter, olijfolie of andere plantaardige vetten van eerste persing.