ALFA ULTRA ENZYMES

Voor een optimale vertering en opname van macro-nutriënten

ALFA ULTRA ENZYMES IS DE GESCHIKTE FORMULE VOOR MENSEN DIE ONDERSTEUNING NODIG HEBBEN BIJ DE VERTERING TER HOOGTE VAN DE DARMEN.

In combinatie met een aangepaste voeding en levenswijze verkrijg je een optimale vertering en opname van de nutriënten uit je voeding.

VOOR EEN OPTIMALE VERTERING

 

Je spijsvertering begint al in je mond. Het eten wordt in de mond verkleind door te kauwen en de enzymen die in het eten zitten, worden geactiveerd. Daarna gaat het voedsel naar de maag waar enzymen en maagzuur zorgen voor een goede voorvertering. Vervolgens zal het voedsel in de dunne darm nog verder verknipt worden door enzymen tot ze klein genoeg zijn om opgenomen te worden.

Op het moment dat het voedsel niet voldoende voorverteerd wordt, door bijvoorbeeld een gebrek aan enzymen, zal het verdere proces veel moeizamer verlopen, waardoor allerlei verteringsklachten kunnen optreden.

Om verteringklachten te vermijden, kunnen spijsverteringsenzymen ingezet worden. Welke enzymen nodig zijn, hangt af van de voedingsmiddelen die klachten veroorzaken. Zo zijn proteasen enzymen die eiwitten (zoals in vlees, vis, noten,…) helpen verteren, lipase helpen vetten verteren, lactase breekt melksuiker in stukjes, waardoor zuivelproducten gemakkelijker verteren, enz….

WAAROM KIEZEN VOOR ALFA ULTRA ENZYMES?

• Deze enzymen zijn werkzaam in een zeer breed pH bereik tussen 2 en 10, waardoor ze zeer efficiënt werken, ook bij mensen met chronische en acute verteringsproblemen. Door deze eigenschap zijn ze werkzaam doorheen het volledige maagdarmkanaal.

• Gember ondersteunt de vertering en draagt bij tot een normale werking van het maagdarmkanaal.

• Artisjok stimuleert de werking van de gal, ondersteunt de vertering en het behoud van een gezonde lever.

• Lactase verbetert de vertering van lactose.

Vrij van allergenen (gluten houdende granen, soja, melk, ei, vis, schaaldieren, selder, mosterd, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine, weekdieren en aardnoten.

Dit product is vrij van maltodextrine, tarwe, rijst en mais.

Geschikt voor vegetariërs: de gebruikte enzymen zijn plantaardig.

Dit product bevat geen fruit-enzymen (bromelaïne, papaïne of kiwi) om een verhoogde tolerantie te bekomen voor uiterst gevoelige mensen.

VOORZORGSMAATREGEL:

• Mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap of periode van borstvoeding. Mag niet gebruikt worden voor kinderen onder de 6 jaar.

• Niet samen met bloed verdunnende medicatie innemen. Geen gebruik 2 dagen voor tot 3 dagen na een operatie.

Vraag ernaar bij uw apotheker

Alfa Ultra Enzymes 30 vcaps – CNK NR: 3834-025
Alfa Ultra Enzymes 120 vcaps – CNK NR: 3834-033
NUT-nummer : PL_AS 715/46
Download de productsheet

AANBEVOLEN GEBRUIK

AANBEVOLEN GEBRUIK

1 à 2 vegetarische capsules tijdens de maaltijd.

LIFESTYLE

WAT KAN JE ZELF DOEN

1. Rustig eten en voldoende kauwen zijn essentieel voor een goede vertering.

 

2. Ondersteun de maagzuurproductie met het sap van een halve citroen in een glas water of een eetlepel appelazijn een half uur voor iedere maal- tijd. Biologisch zuurkoolsap, wortelsap of aardappelsap zijn voedend voor het maagslijmvlies en hebben een verlichtende werking bij misselijkheid en ongemakken.

 

3. Eet voornamelijk warme voeding, zoals gekookte groenten en gestoomde vis. Vermijd koude voeding zoals rauwe groenten en ijsjes. Eet licht verteerbare voeding en maak licht verteerbare combinaties: eiwitrijke voeding (zoals vis, vlees, eieren en peulvruchten) en voeding rijk aan koolhydraten (zoals granen, pasta, brood en aardappelen) samen met groenten. Eet fruit liefst 1 u voor de maaltijd of 2 u na de maaltijd.

 

4.   Drink vooral warme dranken zoals kamille-, citroenmelisse- of gemberthee. Ze kalmeren je maag waardoor de vertering verbetert. Vermijd koffie deze brengt je maagzuurproductie uit evenwicht. Vervang eventueel door granen- of vruchtenkoffie.

 

5. Let op eventuele hulp-, smaak-, geur- en kleurstoffen. Deze geven soms maagklachten en kunnen de werking van het product verminderen.