ALFA VITAMINE K2 & D3 FORTE

Voor het behoud van gezonde botten, hart en bloedvaten

De ingrediënten van Alfa Vitamine K2 & D3 Forte dragen bij tot de instandhouding van gezonde botten, een gezond hart en bloedvaten.

Alfa Vitamine K2 & D3 Forte draagt ook bij tot normale calciumwaarden in het bloed, en de instandhouding van een normale werking van de spieren.

VOOR HET BEHOUD VAN GEZONDE BOTTEN, HART EN BLOEDVATEN

 

Vitamine K2 is de vitamine die ervoor zorgt dat calcium wordt afgezet in de botten, waar het nodig is, en niet in de zachte weefsels zoals bloedvaatwanden, kraakbeen, hart-, long- en nierweefsel.

Deze formule bevat enkel vitamine K2 en geen vitamine K1. Vitamine K2 heeft geen rechtstreekse invloed op de bloedstolling, in tegenstelling tot vitamine K1 die deze activeert.

WAAROM KIEZEN VOOR ALFA VITAMINE K2 & D3 FORTE?

• De meeste reguliere medicijnen verminderen de opnames van vitamine K, waardoor extra opname van vitamine K2 aangewezen is.

 • Naast ondersteuning van gezonde botten op oudere leeftijd, is een goede ondersteuning van de botopbouw op jonge leeftijd ook cruciaal.

• Alfa Vitamine K2 & D3 Forte bevat olijfolie die de opneembaarheid van de vitamines K2 en D3 door het lichaam verhoogt.

• Handige softgel zonder kleurstof.

WAT MAAKT ALFA VITAMINE K2 & D3 ZO UNIEK?

MenaQ7® (menaquinone 7) is een gepatenteerde allergeen- en sojavrije natuurlijke vitamine K2.

Vitamine K2 in de vorm van MK7 is niet aanwezig in ons westers voedingspatroon. MenaQ7® is het actieve isomeer met een zuiverheid van 99% aan vitamine K2, met de hoogste opneembaarheid en de langste halfwaardetijd in het bloed.

MenaQ7® is een derivaat van een fermentatie met Bacillus subtilis natto, die het rijkste derivaat aan vitamine K2 geeft dat volledig vrij is van soja of sojaderivaten.

MenaQ7® is:

• 100% NON-GMO

• gluten vrij

• lactose vrij

Vrij van allergenen (glutenhoudende granen, soja, melk, ei, vis, schaaldieren, selder, mosterd, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine, weekdieren en aardnoten).

VOORZORGSMAATREGELEN:

Niet geschikt voor kinderen onder de 11 jaar.

Bijzondere aandacht bij patienten die antistollingsmedicatie van het coumarine type nemen (acenocoumarol, fenprocoumon of warfarine), daar K2 een herstellende werking heeft op aderverkalking. Regelmatige verificatie van de bloeddruk is aangewezen.

Raadpleeg uw gezondheidsprofessional of apotheker bij gelijktijdig gebruik van geneesmiddelen en/of bij twijfel.

Vraag ernaar bij uw apotheker

Alfa Vitamine K2 & D3 Forte 30 softgels – CNK NR: 4108-437
Alfa Vitamine K2 & D3 Forte 60 softgels – CNK NR: 4108-429
Download de productsheet

AANBEVOLEN GEBRUIK

AANBEVOLEN GEBRUIK

1 softgel per dag bij een maaltijd (liefst met plantaardige vetten).

TIPS

TIPS

Aandoeningen die betrekking hebben op hart, bloedvaten en botten gaan vaak gepaard met een tekort aan magnesium. Combineer Alfa Vitamine K2 & D3 Forte met Alfa Magnesium (3 x 1 capsule gespreid over de dag.)

LIFESTYLE

WAT KAN JE ZELF DOEN

1. Onder invloed van het zonlicht wordt in de huid, op basis van cholesterol, vitamine D gemaakt. Een huid die ingesmeerd is met een zonnebeschermingsfactor maakt geen vitamine D aan. Tijdens de maanden mei en oktober, maak door 15 min in de zon te zijn met een onbedekte huid voldoende vitamine D aan. In de winter is het zonlicht onvoldoende krachtig.

 

2. Drink voldoende water. Water is het transportmiddel bij uitstek om al jouw bouwstoffen of nutricijnen doorheen heel je lichaam te transporteren. Drink 1,5 l water verspreid over de dag.

 

3. Vaak is er ten gevolge van de luchtvervuiling in grote steden te weinig daglicht om voldoende vitamine D aan te maken, zelfs tijdens de zomer. Achter glas maak je ook geen vitamine D aan.

 

4. Daar vitamine D een vet oplosbare vitamine is, wordt dit nutricijn best opgenomen samen met een maaltijd die plantaardige oliën bevat zoals noten, boter, olijfolie of andere plantaardige vetten van eerste persing.